top of page

OVERNATTING PÅ GLØYMEM

Gløymem gård Ku

«Stille og mørk flyter Bjøra andektig av gårde, gjennom frodig ravinelandskap og langs bugnende åkrer. Elva brer seg ut i flere vide og dype høler, ofte standplass for dens skjulte sølvskatter som plutselig kan bryte i overflata og piske vannet hvitt. Ringene som sakte brer seg, forteller at du ikke har drømt. Det får våge seg at superlativene kommer tett, men det må være tillatt å si at vassdraget er helt unikt selv i norsk sammenheng.»

 

(fra boka "Elvelandet" av Erling Olsen)

Trønderlån Gløymem Overnatting
Kopplam

 

 

På Gløymem kan du komme og overnatte i kårenden i ei tradisjonell trønderlån. Huset er den eldste bygningen vi har, og historien sier at det ble flyttet hit i ca 1780 da Magnus sine forfedre kjøpte gården. "Låna" har vært gjennom mange epoker og bærer mye historie i de skjeve  veggene. Vi har forsøkt å bevare mest mulig av det gamle, men vannklosettet er blitt flyttet fra verandaen og inn i huset, og varmtvannstanken er ikke lenger vedfyrt. Du kan nå ligge utstrakt i sengene, men du må fortsatt bøye hodet gjennom de lave dørene på loftet.

 

Hos oss vil du oppleve fred og ro, samtidig som du bor på en aktiv gård. Et steinkast unna ligger Bjøra, så det er kort vei for den fiskeglade eller for deg som bare ønsker å sitte på en benk og se laksen hoppe.

For familier er det mange dyr å bli kjent med og mye plass for utendørs lek. Beveren er veldig aktiv i elva, og hvis en er stille en stund er det store muligheter for å se den. Det er fine turmuligheter like ved husene og mange merkede turløyper i kommunen.

 

I kårenden er det plass for 8 gjester fordelt på 3 soverom og et gjennomgangsrom. Det er to bad, en stor stue og et velutstyrt kjøkken. Det er også fryser og tørkerom i kjelleren. 

Velkommen!

bottom of page